Ny i sikkerhedsorganisationen

Projektet har som mål at udvikle et nyt e-learningskursus, der klæder den nye sikkerhedsrepræsentant og den ny-udpegede arbejdsleder på til at udfylde den nye opgave i sikkerhedsorganisationen. Materialet skal opfylde Søfartsstyrelsens krav til et §16 arbejdsmiljøkursus som e-learning.

 

Det er vigtigt at alle øvrige om bord ved, hvorfor der er en sikkerhedsorganisation om bord, og hvilke opgaver og pligter denne har. De menige skal alle vide, hvad de vælger deres repræsentant til, og alle om bord skal vide, hvem der er medlemmer, som man kan gå til med sine sikkerheds- og sundhedsproblemer. Derfor omfatter projektet også information til disse. Det vil blive muligt for alle om bord at tage kurset. Det er frivilligt om man ønsker at tage kurset på land eller som e-learning. Kurset skal gennemføres inden for 3 måneder efter udpegning eller valg.

 

Da man sjældent kommer på kursus med det samme, skal nye medlemmer i dag gennemgå den film og det undervisningshæfte, der er udarbejdet af Seahealth tilbage i 1996. Filmen og hæftet hedder: ”Kom godt i gang i din sikkerhedsgruppe”. Materialet afspejler ikke forholdene i dag, bl.a. i forhold til de blandede besætninger. Det nye undervisningsmateriale skal derfor erstatte det gamle og adressere nutidens behov for viden om bl.a. det psykiske arbejdsmiljø. 

 

Status for projektet er, at det følges af en brugergruppe, der består af repræsentanter fra rederierne og udvalgte arbejdsmiljøundervisere på § 16 kurserne. 

 

E-learningskurset forventes at være færdigt den 1. juli 2018.

Senior Arbejdsmiljøkonsulent
Anne L. Ries
alr@seahealth.dk
+45 3311 1833
+45 2961 8860

Jeg kan hjælpe dig med:

  • Sikkerhedsorganisation
  • Konsulentbistand om bord
  • Rådgivning inden for det fysiske arbejdsmiljø
  • Programmet Health and Safety at Sea
  • Lovgivning til søs