MLC 2006 går ind i sin sidste fase

Nyhedsarkiv

Så er der grønt lys for MLC 2006

30 lande har ratificeret konventionen og over 33 procent af den samlede brutto tonnage er opfyldt. Maritime Labour Convention (MLC) går ind i sin sidste og afgørende fase.

 

ILO (International Labour Organization) har den 20. august 2012 offentliggjort, at en vigtig milepæl er nået. Sekretariatschef Connie S. Gehrt fra SEAHEALTH siger:

 

- Vi har jævnligt holdt øje med ”barometret” på ILO’s hjemmeside for at være opdateret. Vi får tit spørgsmål fra søfarende, om hvad MLC kan komme til at betyde for dem. Vi har ikke det endelige svar, men vi har gjort og gør vores til at kunne give nogle meningsfulde svar og har udarbejdet materiale om hygiejne i kabyssen, som er udsendt til alle skibe. Den er direkte foranlediget af, at MLC er på vej.

 

Over 300 på MSSM-konferencen vil høre om MLC 2006 

På årets konference om Maritim Sikkerhed, Sundhed og Miljø (MSSM) er der også spot på MLC.

- Vi har MLC på programmet i flere omgange, både i plenum om PSC og sessionerne fx er der en workshop om MLC ”MLC-certificering – Sådan gør du!” og en session om Kosten om bord. Konferencen er den 30.-31. august med Get2gether onsdag aften den 29. Vi kan melde om et højt deltagertal og det glæder os, at så mange viser interesse for Sikkerhed, Sundhed og Miljø, afslutter Connie S. Gehrt.

 

I vores næste nummer af vores eget blad SEAHEALTH.dk kan du også læse om MLC 2006. Det udkommer efter MSSM 2012. Seahealth har også tidligere skrevet artikler i bladet SEAHEALTH.dk (det hed tidligere SøSikker).

 

Artikel med interview af Port State Control

Læs mere om MLC 2006

Link til ILO's hjemmeside, hvor du kan se barometret