Alle kan undvære tobakken én dag

Seahealth tilbyder gode råd og ryge-stop kurser.
 
Det er blevet besværligt at være ryger. Det er blevet næsten så besværligt, at man skal have hjælp til at finde ud af, hvor man må ryge. På nogle arbejdspladser – både til søs og på landsjorden - er det endog blevet forbudt at ryge udendørs – eller i hvert fald så længe, man opholder sig på matriklen.

Meningerne om – og holdningerne til – den udvikling er farverige, for nu at skrive det mildt, men det er altså den virkelighed, som møder rygerne.

Af samme grund har mange et ønske om at slippe vanen. Det er svært, fordi har Fru Tobak først slået kloen i én, holder hun godt fast. Så godt, at man er nødt til at bevise over for sig selv, at ”man er en mand og ikke en mus”, hvis man vil slippe ud af hendes jernhårde favntag, der har givet mere end én robust sømand problemer med luftvejene.

Derfor kan der være god grund til at søge hjælp, hvis man vil ud af Fruens favn.

Seahealth er klar til at levere denne hjælp, hvis du ønsker det.
 

Mand eller mus

Arbejdsmiljøkonsulent Jesper Rasmussen i Arbejdsmiljørådet er klar med en række tilbud. Blandt dem en helt ny folder, der giver dig en række råd og tips til, hvordan du kan gå i gang.

Rygestop er de-små-skridts-projekt, hvor den ene røgfri halve time skal afløse den næste, fordi ”alle kan undvære tobak én dag”. Ikkesandt!

”Mand eller mus” hedder folderen, som kan blive indgangen til et røgfrit liv. Du kan bestille folderen direkte i Rådet hos Jesper – eller rederierne kan rekvirere den og sende den til besætningerne. Den findes i både en dansk og en engelsk udgave.
 

Personlig rådgivning

Beslutter du dig for at gøre et forsøg, harSeahealth et tilbud om personlig rådgivning. Det vil typisk være rederierne, der tager initiativet som et tilbud til deres medarbejdere. Du kan dog også personligt henvende dig i Rådet, hvis du ønsker hjælp, men så skal du selv betale for rådgivningen. Den koster 800 kr. + moms.

Sejler du i langfart, sker rådgivningen via nettet eller telefonisk. Den begynder med en afklarende samtale om dine motiver og ønsker til at kvitte tobakken. Den samtale følges op af tre personlige samtaler med en rygestop-rådgiver, og det skulle gerne give dig den nødvendige ballast til at kysse Fruen farvel.

Sejler du i nærfart har Rådet et tilbud om rygestop-kurser, hvor der typisk vil være 12-15 deltagere. Kursisterne mødes to gange i forløbet.

Har du spørgsmål om dine muligheder, kan du kontakte Seahealth, tlf. 3311 1833 eller maile på info@seahealth.dk