Lovpligtig film og hæfte om kemikalier

Seahealth har opdateret det materiale, du som arbejdsleder skal bruge, når du skal instruere andre i at arbejde med kemikalier.


Undervisningsmaterialet ”Kemikalier. Pas godt på dig selv og andre - fra viden til praksis” består af en film samt et undervisningshæfte til arbejdslederen på både dansk og engelsk. Filmen skal ses af alle, der arbejder med kemikalier om bord. Hæftet er et opslagsværk til inspiration for arbejdslederen, der skal instruere i arbejdssituationen.


Undervisningsmaterialet er lovpligtigt jf. kravet i Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A, kapitel II A regel 6.3 og kapitel II B regel 5.5 om en ”uddannelse”, når der arbejdes med farlige kemikalier om bord og erstatter de tidligere film ”God kemi om bord” og ”Godt kemi om bord 2”. Materialet er godkendt af Søfartsstyrelsen.


Hvis der i ISM/SMS er indskrevet, hvordan dokumentationen foregår, når alle der arbejder med kemikalier om bord har set filmen, skal der foretages en rettelse, da nyt materiale erstatter gammelt.


Hvis der ikke allerede er procedurer for opfyldelse af kravet og dokumentation, vil vi opfordre til at indskrive dette i ISM/SMS.


Det nye materialet bliver sendt ud til alle danske skibe via Weilbach og der betales kun distributionsomkostninger. Det er muligt at købe ekstra eksemplarer hos Weilbach, hvis der er brug for det.


Filmen og hæftet er også et godt supplement til IT-programmet Health and Safety at Sea. Filmen giver blandt andet en generel indføring i, hvad du skal kigge efter i arbejdspladsbrugsanvisningerne inden du bruger personlige værnemidler og går i gang med at male eller bruger andre kemikalier.

 

Læs mere om kemikalier.

 

Bestil på SEAHEALTH's webshop.

 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Anne Ries 3311 1833 alr@seahealth.dk